Günümüzde küreselleşmenin etkisiyle büyük oranda kaybolmaya yüz tutmuş ve geleneksel yapıları bozulmuş olan sivil kamu kazanları geleneğinin önemli bir örneğini temsil eden Don Baba Hayrı yüzyıllardır Acıpayam Alaaddin Mahallesi halkı tarafından imece usulüyle yapılmakta ve toplumsal dayanışmaya, birlik beraberlik, kardeşlik ruhuna hizmet etmeye devam etmektedir.
Tam tarihi bilinmemekle birlikte bu geleneğin yaklaşık olarak yedi yüz yıldır devam ettiği düşünülmektedir. Etkinlik eski zamanlarda nisan sonu mayıs başı ve eylül sonu ekim başında yılda iki kez yapılırken katılımcı sayısının 10 binlere ulaşması sonucunda ilkbahardaki etkinlik aynı köyde bulunan Taşkın Dede Türbesi’nde eylül sonu ekim başındaki etkinlik ise Don Baba Türbesi’nde tarımla bağlantılı olacak şekilde yağmur duası ve yemek hayrını içinde barındıran toplumsal dayanışmaya katkı sağlayan bir etkinliktir.
Etkinliğin Dona Baba Türbesi etrafında yapılması, köy halkının atalar kültüne bağlılığını simgelemektedir. Burada geçen Baba ve Dede sıfatları doğrudan Alevi Bektaşi anlayışından ziyade atalar kültü ile açıklanırsa daha makul olacaktır; zira Denizli’de bulunan türbe yatırlardan 18 tanesinin içinde Baba 68 tanesinde ise Dede geçmektedir.